dinsdag 29 augustus 2017

Na de vakantie

De vakantie in Zeeland is weer voorbij. De meegebrachte Fair Play Cobold 24 grammer is dit keer niet uit zijn foedraal geweest. Voorgaande jaren wist ik nog wel eens een enkele keer een zeebaars te haken vanaf het strand met een twister op een haak met loodkop, vandaar dat de hengel een standaard bagage-item is geworden als we die kant op gaan. Maar soms is het ook wel eens lekker om even vakantie van je hobby te nemen.

Voor de lezers die mijn karper-swingtip verhalen gevolgd hebben: vlak vóór de vakantie wist ik nog op zowel de swingtiphengel Cobold Medium als de Light de karpers in de vijver te haken met de baitrunner-methode! 

...op de Medium...

...èn op de Light!

Op beide hengels gebruikte ik een lijn van 16/00. De liefhebbers van lichter vissen kennen het verhaal uit ervaring: een vis gaat zicht anders gedragen op lichter materiaal. Zo ook deze karpers. De dril is veel rustiger en de vis gaat minder tekeer. Overigens gaat de visser daardoor ook minder tekeer; omdat het allemaal rustiger verloopt en de hengel, lijn en slip als onverslaanbare drie-eenheid hun werk wel doen. Zolang obstakels in het water afwezig zijn is er over het algemeen weinig aan de hand en kun je lekker genieten van het schouwspel wat de gebogen hengel biedt.

In de warme middag van vandaag heb ik nog een uurtje de ruisvoorns belaagd met de korte Fair Play Cobold vlokhengel. Ik ving maar één vis van formaat; hij was bijna 25 centimeter, een heleboel kleinere voorns en een aantal enthousiaste baarsjes. Ik heb mijn lol gehad; vissen met de vlokhengel voelt voor mij als een kwajongensvisserij en ik voel me ineens weer een heel stuk jonger :-)

Toen we weer terug reden vanuit ons vakantie-adres in Zeeland hebben we, omdat we redelijk in de buurt waren, Jan Bassez nog met een bezoekje vereerd. Ik heb weer een wens uit zien komen en nam een gloednieuwe Rapier, een 2 grams spinhengel van grafiet, mee naar huis. Daarover later meer!

2 opmerkingen:

  1. De rapier is een hele bijzondere hengel. Daar ga je vast een hoop plezier mee beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er nog nooit mee gevist, Klaasjan, maar hij voelt belangrijk lichter dan mijn Floret. Heb jij ervaring met de Rapier?

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen