dinsdag 6 juni 2017

Vlokken, spinnen en swingen

Wat een mogelijkheden! Ik heb inmiddels al een mooie verzameling hengels voor uiteenlopende visserijen. En ik geniet elke keer weer van de mogelijkheden die ze me bieden. De afgelopen weken ben ik regelmatig op pad geweest met de nieuwe Fair Play Special Cobold Light swingtiphengel. En dan specifiek op de karpertjes en giebels die in grote getale in sommige Groningse stadsvijvers voorkomen. Vooral de kleine karpertjes geven ultieme sport op de lichte hengel met 12/00 nylon. Ik gebruik een 50cm grafiet swingtip bij weinig wind en met meer wind neem ik mijn toevlucht tot de 40cm glasvezel swingtip. Leuke sport!

Karpertjes op de lichte swingtip

Daarnaast heb ik een keer of twee, drie de Fair Play Cobold vlokhengel uit het foedraal gehaald om de ruisvoorns mee te belagen. Dat lukte. Die cobold vlokhengel is een heerlijk lichte en universele hengel om met een nylon lijn van alweer 12/00 voorns mee te belagen. Het is één van mijn favoriete hengeltjes geworden. En wat zijn het toch een prachtige vissen, die ruisers.

Ruisers... prachtige vissen

En toen was de gesloten tijd voorbij! In eerste instantie was het te warm om te spinnen maar een recente vroege ochtend vond ik mijzelf langs het water met de Fair Play Special Cobold tiengrammer van 1,98 cm, opgetuigd met 20/00 nylon. Ja, er bleek bij mijn laatste bezoek aan de winkel van Jan Bassez ook opeens een Special Cobold tiengrammer van 1,85 cm te bestaan! Ik kon ze naast elkaar vasthouden en vergelijken en kwam tot de conclusie dat "mijn" langere versie van de tiengrammer prettiger aanvoelde. Ik viste er mee met een flinke spinner met Indiana blad en een geel/oranje streamertje erachter en ving welgeteld één klein snoekje. Een rood/wit streamertje gaf niet veel meer resultaat en ik ging ruim twee uur later naar huis met een beetje een dubbel gevoel. Ik was heerlijk buiten aan het struinen geweest maar de vangsten hielden niet over. Deed ik wat verkeerd? Is het te warm? Had ik later op de dag moeten gaan? Twijfels die het vissen tegelijkertijd ook spannend en interessant maken.

Klein en dapper snoekje op de tiengrammer

Ik ga de komende tijd weer andere dingen proberen. En dan nog die alsmaar sluimerende wens: vliegvissen. Zal ik het doen? Ik heb al zoveel mogelijkheden...

3 opmerkingen:

  1. Prachtig Robert - en we wonen in een land met ongekende mogelijkheden als het om/over vissen gaat. Genieten met het juiste materiaal, zowel langs de dorpsvijver of stads/cultuurwater als in de wijdse polder.

    Gr,
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mooiste roofvistijd komt er nog aan. Lekker swingtippen op karper en wat al niet bijten wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Peter: de mogelijkheden zijn inderdaad eindeloos in Nederland.

    @Klaasjan: ik kan het niet laten om de spinhengeltjes te pakken maar nu is er inderdaad volop gelegenheid voor swintip, karperpennen en vlokvissen.

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen