vrijdag 29 december 2017

Alternatieve clubdag

Vandaag stond de eindejaars clubdag van de Schreineriaan op de agenda. De Schreineriaan is een club gelijkgestemden die naar het gedachtegoed van Jan Schreiner hun hobby uitoefenen, veelal met Fair Play hengels. Al weken werden er plannen gesmeed, afspraken gemaakt en strategieën bepaald. Maar de slechte weersvoorspellingen voor met name het zuiden en midden van het land deed de organisatie gisteren besluiten de traditionele snoekdag in de polder naar een later tijdstip te doen verhuizen. Vismaat Luitsen en ik hadden de hengels al klaarstaan toen dit besluit viel en spraken meteen af dan maar met zijn tweeën te gaan vissen.

Het was koud, er stond wind, maar de sneeuw en regen die meer richting het zuiden viel, bleef ons gelukkig bespaard. Een water op een grof halfuur van Groningen bleek niets meer op te leveren dan koude vingers en een rillerig lijf. In de beschutting van een Groningse buitenwijk konden we wèl onze snoekjes vangen. De Alternatieve Noordelijke Schreineriaan Eindejaars Snoekdag in de Groningse stadspolder was een succes. Dank, Luitsen!


5 opmerkingen:

 1. Hoi Robert,

  'Mooi weer voor de snoek', noemde wij dat vroeger. En als ik vandaag niet had moeten werken, dan was ik zeker weten (net zoals jullie) op pad gegaan met de spinhengel. Grote klasse mannen!

  Groeten van Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Well done chaps !! Mooie vissen hoor !!
  Groet, Robert R

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snoeken is zoeken zoals nu ook weer blijkt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarheid als een snoek... eeeh koe, Klaasjan!

   Groeten van Robert

   Verwijderen