zaterdag 14 april 2018

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het voorjaar is alweer in volle gang! Dat betekent tijdelijk afscheid nemen van het kunstaasvissen en nieuwe mogelijkheden zoeken en benutten. Maar eerst nog even nagenieten van de laatste snoeken.

Samen met de Schreineriaan...
Eind maart mochten we op de valreep nog één keer genieten van het kunstaasvissen in de Hollandse polder met de clubleden van De Schreineriaan. De club van liefhebbers van het lichtere vissen en van Fair Play hengels en ander aanverwant materiaal heeft op een clubdag eigenlijk altijd te weinig tijd om te ouwehoeren en tips uit te wisselen, maar er werd hier en daar toch ook nog een visje gevangen. Ik kon een mooie poldersnoek tonen na een leuke dril op de tiengrammer, vlak nadat vismaat Rene er ook al één had gehaakt bij hetzelfde bruggetje. De hele dag was genieten!

écht de laatste...
De allerlaatste kunstaas-dagen daarna kon ik nog een paar leuke vangsten doen vlakbij huis met de ultralichte vijfgrammer. Man, wat is dat toch een heerlijk buigend hengeltje. Ik had regelmatig bekijks als het hengeltje weer in een bocht sprong op een snoekje en gewillig zijn werk deed. Toeschouwers zijn niet gewend aan zulk licht materiaal en kijken je regelmatig aan alsof ze bedonderd zijn als je na de dril een relatief klein snoekje naar boven haalt.

...Winde!
 En toen was het ècht voorjaar. Zodra de laatste spinner uit het water is, wil ik weten of ze er al zijn: de windes! Toen ik het eindelijk kon gaan proberen, ving ik er een paar op de broodvlok, waaronder een mooi exemplaar van ruim 50 cm, die de 2.70 m lange Fair Play vlokhengel volledig tot zijn recht liet komen. 

Rest mij nu om verdere plannen te maken voor dit jaar. Ik ga zeker weer swingtippen, óók op karper, en wil weer gaan vlokvissen. Ook komen de karper-penhengels zeker weer uit hun foedralen. Verder ben ik begonnen met een vliegviscursus bij de Noord Nederlandse Vliegvis Vereniging; een cursus van 6 avonden waarbij ook in de prachtige forellenplas gevist zal worden. Maar eerst dat werpen maar eens onder de knie zien te krijgen... wordt vervolgd!

6 opmerkingen:

 1. Ja Robert, het is voorjaar, was al een mooie dag vandaag, volgende week nog mooier zeggen ze. Zelf niet gevist, was ouderdag van de studie van mijn zoon. Ook interessant. Maar het kriebelt wel, zeker als ik jouw bericht lees. Nog mooie snoekjes op de valreep had je, heerlijk op die ranke hengeltjes. Mooie winde ook, echte vroege voorjaarsvis. Benieuwd wat nog gaat komen! Groet, Martin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Martin, ja eindelijk voorjaar! Ik ga binnenkort weer met de swingtip op karpertjes, dat is één van mijn favoriete bezigheden. En natuurlijk met de vlok op ruisvoorn!

  Groeten van Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die swingtip intrigeert me wel. Heb nog een oude glashengel liggen van sunridge met topoog met schroef, ook nog met swingttip. Nooit mee gevist, maar ga dat eerdaags een proberen, ben wel benieuwd. Groet, Martin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon doen, Martin! Het is een hele leuke visserij. Hoiud de onderlijnmontage ook simpel met een schuifloodje, stoppertje en haak. Niets staat je in de weg het eens te proberen. Succes!

   Groeten van Robert

   Verwijderen
 4. Leuk verslag Robert met mooie vissen, en succes met de vliegvis lessen, een hobby waar je zeker geen spijt van zal krijgen. mvg andre

  BeantwoordenVerwijderen